Om oss och min kennel

   pommar 20100301 2 trädgård 4

IMG_5719 2011-0606 4

trädgård 1  2011-0625

6 20100221  20100808 1

En presentation av VITTORIA´S KENNEL.

Jag köpte min första papillon 1972 med namnet Creols Luffe Lurifax, en jättesöt liten kille men tyvärr hade han bara en testikel så det blev en sällskapshund och det var väl menat så också. Vid besök hos uppfödaren (Liisa Lankio) något år senare fanns där en tik som fick följa med hem, och sedan var allt igång. 
Denna tik Vicki  (Opus VI Vittoria di Creol) blev parad två gånger, första kullen blev det 7 valpar och nästa kull 5 valpar. Det blev dags för kennelnamn, och det föll sig helt naturligt att ta delar av hennes namn, därav namnet VITTORIA´s kennel.

Utställningsintresset väcktes 1988 då den "STORA STJÄRNAN" Cillahof´s a La Carte "KICKAN", kom till oss. En fantastisk upplevelse att få äga denna tik. Jag tror inte att uppfödaren i sin vildaste fantasi kunde göra sig en föreställning om att det skulle bli en sådan stjärna, hon vann utställningar vid 15 års ålder.
 Det största att få vinna var nog Veteran of Veterans  på Grand Hotel år 2000 på påskafton. Kickan blev 17 år och 1 månad. Mycket saknad.
En sådan seger är svår att fatta att man fått uppleva, och dessutom var hon den första papillonen som vunnit
detta. Så har vi hennes son, MULTICHAMPION Vittoria´s Kiss of Fire som kom till världen med dunder och brak, och rörde om i phalénevärlden riktigt ordentligt. Den absolut roligaste segern med honom var 1991 i Borås där han blev BIS-valp, mycket oväntat därför att det är mycket sällsynt att phaléner vinner, han var nog den första, det var en härlig känsla. Hans karriär har också varit en dröm, han hade mer än 300 BIR, och år 2002 har han blivit 2xBIS-2 och 2xBIS-3, veteran. Han har varit topp-placerad alla år sedan han började ställas ut. Han har också varit kvalificerad till Grand Hotel, Veteran of Veterans 2004 (den första Phalènen) Kurtan blev 15½ år, efter honom är också saknade mycket stor.
Han hade även syskon som haft en lysande karriär, SUCH Kaskad (papillon), SUCH INTUCH SV-99 Mon-Amie (phaléne), SUCH Matisse (papillon). Mon-Amie har toppat listorna på tiksidan. Kenneln har under åren fött upp ca 70 CHAMPIONS, flera med många och långa titlar, och alla agility stjärnor att inte förglömma.
TACK alla valpköpare för detta !

Utan min mans hjälp hade allt detta varit en omöjlighet. Han var ganska svalt inställd till hundar från början, men sedan Kickan kom till oss väcktes hans tävlingsintresse igen. Han som tävlat på elitnivå med att åka skidor och att springa  Marathon, blev det naturligt att ta med hundarna på sin motionsrundor varje dag.
Han är sedan några år tillbaka ordförande för PhaléneSällskapet, där jag är redaktör för tidningen. Han är också ordförande i SDHK ( Svenska DvärgHundsklubben) efterträdaren till SSD. Numera också engagerad i olika kommiteér i SKK.
  
Vi har nu flyttat från Stockholm och bosatt oss i Katrineholms kommun, Sköldinge, ett underbart ställe för hundarna att bo på, de har fått "egen" liten skog och massor av yta att springa på och ett eget litet hus där dom sover på natten, annars finns dom med oss eftersom vi båda är hemma på dagarna så får hundarna nästan all vår tid.
Vi har också utökat vår kennel med ytterligare raser, en liten POM-tik ock även en Chihuahuatik. Pomeranian har när detta skrivs fått två små svarta bebsiar (se Pom sidan).

I Norrköping i aug 2004 så blev SE UCH Vittoria´s Natasha (phalène) BIS med sin avelsgrupp. Jag vill TACKA ALLA som ställer upp och hjälper till när våra grupper ska in i ringarna.
Vi har också haft glädjen att få exportera hundar utomlands, till bl.a USA, Tyskland, Österrike, Norge, Finland, Danmark, Italien, Slovakien, Schweiz, Belgien, Japan, Ryssland, Spanien och Polen, och fått många trevliga kontakter. 

Nyhet från januari 2005 är att jag är hemma på heltid hos mina hundar och min man
Det blev tyvärr alldeles för lång resväg, jag saknar naturligtvis mina arbetskamrater och mitt jobb.
Det blev + 30 år med "guldklocka" och allt.

På DOG WORLD show i juli 2008 fick vi en världsvinnare, SUCH NUCH VWW-08 Vittoria´s Headhunter erhöll titeln VWW-08.

2009 har varit ett fantastiskt år. Två hundar som verkligen har visat sig på tävlingarna. CH Vittoria´s Wyatt Earp och hans dotter Vittoria´s Redneck som fram tills nu har 12 Cert och nu även ett CACIB och hon är fortfarande unghund. Vittoria´s Wyatt Earp har i år fått alla sina titlar SE UCH DK UCH FI UCH NORDUCH och vi väntar på en bekräftelse på hans Internationella titel. Dom titlarna har även Mosaiken´s True Star erhållit även hon väntar på den Internationella titeln. Vi har nu även börjat att ställa ut en junior, Vittoria´s E.T som på sin första helg som blev Bästa hanhund 2:a och fick Cert. Nu är det bara 2 utställningar kvar för i år, så vi ser fram mot 2010 nu.

2010 är nu avslutat. Ett år som bjudit på många roliga stunder i ringarna och även här hemma. Jag har inte gjort så många valpkullar detta år då jag dragit ner på min uppfödning betydligt. Vittoria´s E.T som hade ett cert i bagaget inför detta år har nu 11 st så han är nu Championkandidat när 2011 startar. Det har även gått bra för mina sålda hundar både i Sverige och utomlands.

CH Vittoria´s Secret Love blev BIS i Forshaga och 2a på tio-i-topp. CH Vittoria´s Strike har erövrat flera titlar i Slovakien likaså CH Vittoria´s Warm and Tnder i Polen. Min uppfödargrupp blev årets vinnare 2010 och min gamla Phalènedam CH Vittoria´s Fly Away fick följa med mest på skoj och blev vinstrikaste veteran och 5a på topplistan. CH Vittoria´s Wyatt Earp blev 3a på topplistan och CH Vittoria´s E.T. var 7a.
Årets tik var CH Vittoria´s Redneck.

2011 är nu igång på allvar och det har starta mycket bra. Vittoria´s E.T har nu fått sin titel
SE UCH och även blivit BIR på utställning. Resultat finns att läsa på sidan nyheter.  Största överraskningen hittills i år var i Norrköping när Vittoria´s Treat Me Nice "Totte" fick följa som träning och fick cert och blev BIR och slog mina Championhundar, det kändes toppen. Jag fick också veta att hanen som såldes till Moskva, Vittoria´s Tiger han har startat sin karriär och fick juniorcert och blev bästa junior.
I mitten på augusti väntar jag valpar och det ser jag fram emot då det varit glest med valpar förra året så nu håller jag tummarna att det blir något vackert.

I Norrköping förärades min kennel med 2 Svenska Vinnare, SE UCH DK UCH Vittoria´s Secret Love BIR och SE UCH Vittoria´s Redneck BIM med titlarna SE V-2011
Sammanfattning av året. Det har blivit 3 nya champions RU JCH Vittoria´s Tiger Man och  SE UCH Vittoria´s Soldier Boy blev Champion i Vallentuna för domare Carin Åkesson och SE UCH Vittoria´s Serveess, och CH kandidat med 6 cert i bagaget inför 2012 Vittoria´s Treat Me Nice "Totte". Jag har också fått 2 nya Phalènetikar som jag ser fram emot att få ställa ut 2012. Vi har också förlorat en Phalènetik, mycket oväntat CK belönad Vittoria´s Quartz Crystal, som hittades död på morgonen och var fullt frisk på kvällen, henne saknar vi mycket hon blev 6 år

2012 började bra, 3 st Papillonvalpar, 1 hane och 2 tikar. Föräldrar är SE UCH Guldtassens Sweet and Strong och Vittoria´s Pricilla (2cert).
Sammanfattning av året: Det fortsatte inte så bra Pricilla avled när valparna bara var 3 veckor, stor sorg. 6 hundar i olika åldrar togs ifrån oss så det var många tunga dagar. Inspirationen att fortsätta försvann men det blev 2 papillonkullar i slutet på året som också slutade i tragedi. Nu ser jag fram emot 2013 som det känns så kan det inte bli värre.
Nu ser vi fram emot nya valpar och nya segrar både i utställningsringarna som på agilitybanorna, 

2013 har nu startat och jag har nu börjat att para mina phalènetikar som om allt går bra så blir det valpar i april. Ja. det blev valpar 5 tikar och 2 hanhundar, några av den ser lovande ut. Det blev också en papillonkull 3 hanar och en tik. En papillon som föddes i oktober, Vittoria´s Hudson"Conny" har gjort oss mycket glada, han är utställd nu 4 gånger och fått 2 cert och 4 R-cert och blivit BH- placerad. Phalènevalparna är också utställda och blev BIR o BIM båda dagarna.

2014 har nu börjat med att Vittoria´s Break The Spell blivit Champion och BIR på de första utställningarna 2014. Det var på My Dog i Göteborg.
På utställningen i Strängnäs blev det STORSLAM.  SE UCH Vittoria´s Break The Spell blev BIR med CACIB, Vittoria´s Party Girl fick cert på sin första utställning likaså Vittoria´s Star of Fire Cert och BIM. Vår papillon Vittoria´s Hudson blev BH2 med cert o CACIB och det var hans 3dje cert.
Många frågar efter valpar men jag ligger lite lågt just nu med puppisar, i höst planerar jag att para se på sidan planerade kullar.
Året har förflutit jättebra, Vittoria´s Star of Fire
(phalène)har blivit BIR vid flera tillfällen och har nu 5 Cert och 1 CACIB.  Vittoria´s Hudson (papillon) har också 5 cert och ett cert i Danmark och 2 CACIB, SE UCH Vittoria´s Break The Spell (phalène) har också fått Cert i Danmark och har nu även titeln DK UCH.
Året är snart slut och det kan sammanfattas att Vittoria´s Break The Spell har fått titlarna SE, DK, FIN, NO UCH och NORD CH och även C.I.B
Vittoria´s Star Of Fire har 8 cert och 3 CACIB men han blir inte 2 år förrän i april så han kan inte bli champion före.
Vittoria´s Hudson har blivit SE UCH och DK UCH under året också.
Jag har nu bestämt att det blir en valpkull under detta året om allt går bra

 2015 har börjat mycket bra  , på My Dog i Göteborg blev min "stjärna" CH Vittoria´s Break The Spell BIR båda dagarna. Den 17 januari fick vi 3 phalènevalpar, 2 killar och en tjej och alla tre ser mycket lovande ut. I slutet på 2015 om allt går som planerat paras  Multich Vittoria´s Winsor och CH Mixtras Abigail, det blir nog Winsors sista valpkull han är 11½ år nu så det är en gammal man men det har han inte fattat ännu. Vittoria´s Yo-Yo är nu ögonlyst vid 12-års ålder utan anmärkning och han kommer nu att få para (om han vill   ) Vittoria´s Put the Blame on Me "Ellen" som har fått 3 cert på 3 utställningar, tyvärr utan konkurens, men ändå en kanonfin tik så nu är hon champion  .

Helt oväntat kom lilla Mimmi tillbaks till oss, Vittoria´s Dominica, en helt fantastsk liten tik som flyttade vid 9 veckors ålder och nu är hon 2½ år fostrad o klar   vad som kommer att hända med henne får framtiden utvisa.

Ännu en ny champion i år SE FI UCH Vittoria´s Star Of Fire "Roy" en fanastiskt trevlig liten hund, glad från morgon till kväll, han älskar allt o alla.

Tyvärr blev det ingen mer kull med Winsor då han plötsligt lämnade oss, mycket oväntat. 4 hundar lämnade oss på 4 veckor   , CH Vittoria´s Headhunter 15½ år, CH Vittoria´s Flash 13½ år, CH Vittoria´s Corsair 13 år och så CH Vittoria´s Winsor 12 år, alla gamla hundar som har lämnat stora tassavtryck.Sen jag skrev detta har ytterligare 2 hundar lämnat oss    lille Billy 11 är och Lily som bara var 10 veckor. Nu ser vi fram emot 2016 som jag hoppas bjuder på trevligare stunder

2016 har inte börjat så bra  , Multich Mosaiken´s True Star "Bettan" blev akut sjuk och har fått somna in, likaså NORD UCH Vittoria´s Flipper blev sjuk också han har fått lämna oss han blev 14 år, Bettan blev 10 år.

Året började med My Dog i G-borg och min juniorkille NORD JV-15 Vittoria´s Come Along "Love" blev BIR båda dagarna   och fick sina cert 3 och 4, ska bli spännande och ställa ut honom detta år.

Nu är 2016 snart slut och det har varit mycket händelserikt på många sätt, i utställningsringarna har det gått bra en ny Finsk champion SE UCH Vittoria´s Put The Blame On Me, och en med Finskt cert som han har vilande tills han blir Svensk champion Vittoria´s Come Along, som har 16 cert i bagaget tills han blir 2 år i Januari. En ny papillonflicka har flyttat in till oss också Menine´s Mysterious Girl "Petra" namnet var givet eftersom hon kommer från Petra Lindlöf. En valp har har blivit född under året, en papillonvalp lilla Tyra Banks som kommer att få flytta vid årsskiftet ett litet busfrö 

2017 är nu i full gång, året började med utställning i Göteborg och årets första valpkull är född och det blev 3 tikar och 1 hane  , föräldrar är CH Vittoria´s Put The Blame On Me "Ellen" och far till kullen är Vittoria´s All Inclusive "Olle" (2 cert). En ny champion korades  i Strängnäs, Vs Come Along "Love" som blev svensk och finsk champion och toppar tio-i-topp listan för tillfället. Detta år har varit ett bra år med blandade framgångar. I Köping blev CH Vittoria´s E.T BEST IN SHOW med sin avelsgrupp   lite oväntat men desto mer roligt. Nu är utställningssäsongen snart slut inte klokt vad tiden går fort. Om hälsan finns så ser vi framåt 2018 med nya äventyr. Vi har ställ ut våra småttingar på 3 inofficiella utställningar och det har gått jättebra   Carter 2x BIR och ett BIM, och Cammy 2x BIM och 1 BIR.

2018 har nu börjat med en inofficiell utställning för Vs Carter och Vs Cammy, BIR och BIM,  så nu ser vi fram emot de officiella utställningarna i vår. Nu har Cammy och Carter deltagit i första officiella utställning i Sundsvall och båda fick cert     Den 27 februari fick vi en phalènekull, två killar och en tjej   en kille Vittoria´s Zebastian stannar kvar i kenneln

Nu har Carter och Cammy ställts ut på officiella utställningar Carter har 5 cert och Cammy 3 cert så nu är dom riktigt i farten.   I detta nu så väntar vi 2 papillonkullar, det ska bli spännande för det är 2 år sen sist, mer om detta på sidan planerade kullar. den 14 augusti blev det 4 papillonvalpar, 2 hanar och 2 tikar, dom ser jättefina ut   alla kommer att säljas till lämpliga hem. Tyvärr blev det bara en papillonkull, en tik var tom men hon kommer igen 

På Zebastians första valputställning blev han BIR-valp och BEST IN SHOW valp    

I mitten på oktober väntar vi en phalènekull 

2019 kommer att uppdateras

2020 Vilket konstigt år detta har blivit, inga utställningar och inte mycket som händer här hemma. I maj väntar vi phalènevalpar om allt går som det ska. Många har frågat på valpar så det är nog en bra tid att skaffa valp när dom flesta är hemma   

2020-05-23 föddes 3 phalènevalpar, 1+ 2   på sida "nya valpar" kan man följa dessa och deras utveckling.

ett stort LYCKA TILL ! till alla mina valpköpare.

Karin